Året blev skudt i gang med Caviar…

Aktive Kvinder Ikast startede året 2023 med et virksomhedsbesøg hos Jens Møller Products, Cavi-art, HI-Parken i Herning, den 10. og den 17. januar 2023.
Der var så stor tilslutning til arrangementet, at det blev til 2 aftener på virksomheden (32 og 35 deltagere). Begge aftener var Jens Møller i hopla, og fortalte om ideen til at lave caviar af tang.
Det hele startede hjemme i kælderen i Lemvig i slutningen af 80’erne, hvor han lavede mange forsøg med tang. Jens Møller er uddannet landmand, men læste biologi på universitetet i Århus og blev mikrobiolog.

Pludselig var den der, de små perler… 
Kælderen blev for lille, og produktionen af tangperlerne flyttede i andre lokaler i Lemvig, men her var det svært at drive erhverv. Derfor flyttede produktionen til HI-Parken, Herning – Ikast i 2013, hvor kommunerne er meget erhvervsorienterede.
Den familieejede virksomhed, med 20 ansatte medarbejdere, producerer i dag i tonsvis af Cavi-Art perler - et alternativ til kaviar.

Cavi-art er bæredygtigt, det bidrager til at sikre fremtidens fiskebestande, biodiversiteten og de maritime økosystemer. De veganske caviar, kan erstatte stenbiderrogn, lakserogn med flere. Tangen får virksomheden fra Frankrig og Norge, hvor råvaren høstes bæredygtigt. Virksomheden har også startet produktion af veganske rejer. Produkterne bliver eksporteret til det meste af verden.

Vi fik en rundvisning i produktionen og laboratoriet. Aftenen sluttede i kantinen med smagsprøver på de forskellige produkter.
Og vi blev fans…. En meget interessant aften.