Aktive Kvinder Ikast

Foreningens Historie

Aktive Kvinder Ikast blev stiftet den 27. november 1935 under navnet

                          Ikast og Omegns Husmoderforening

Det var en flok ihærdige husmødre der tog initiativ til at starte foreningen, som skulle være et mødested for kvinder. Der blev lavet mange forskellige arrangementer, der kunne gavne og hjælpe husmoderen. Foreningen udviklede sig og havde nogle fantastiske formænd gennem årene. Bl. a. Kirstine Thygesen, som var formand i over 30 år. Hun var en kendt og fremtrædende  kvinde i bybilledet. Hun gjorde et stort stykke arbejde i foreningen.

Fra starten var Ikast og Omegns Husmoderforening medlem af Landsforeningen De danske Husmoderforeninger.  I 2001 blev navnet ændret til Aktive Kvinder i Danmark. Det skulle gerne appellere til et bredere udsnit af kvinderne og en anden og mere tidsvarende strategi i foreningens arbejde.

Gennem medlemskabet i Landsforeningen, har vi her i Ikast været med til at sætte mange forskellige tiltag i gang.  Forbrugerrådet blev startet på initiativ fra os.  Medlemskab af Verdens og Nordens Husmoderforbund. Vi har udelt prisen Årets Aktive Kvinde. Indsamling til Unicef ”Operation Myggenet” Kampagnerne  ”Red kvindeliv”, sammen med FN´s familieplanlægningskontor.

”Aktive Kvinder lukker horehuse” mod sexslaveri og menneskehandel. Vi har været vært for Nordisk kvindeforbunds konference. Vi har taget initiativ til Safe and Alive: en humanitær, velgørende fond der tilbyder at hjælpe ofre for menneskehandel til en ny tilværelse. Fonden er flot kørende i dag. Desuden mange temamøder om f.eks. Stop Livmoderhalskræft og leddegigt.

Vi kan være meget stolte af det arbejde vi her i Ikast har været med til.

Alt dette koster penge, og foreningen havde ikke fulgt med prisudviklingen, så for at forsætte det store arbejde, og gøre vores indflydelse gældende, skulle kontingentet stige med kr. 130,- til kr. 290,- på årsbasis fra hvert medlem .

På en ekstra ordinær generalforsamling stemte medlemmerne nej til forhøjelsen og ja til nedlæggelse af Landsforeningen – 3 mdr. før foreningen 90 års jubilæum. 

Her i Ikast kører vi videre med det program vi laver for et år af gangen. Det er foredrag – udflugter – virksomheds besøg og ikke mindst hyggeligt samvær.

Vi er ca. 270 kvinder fra alle samfundslag, der kommer og hygger sig og får lidt at tænke over, men hos Aktive Kvinder Ikast er der altid plads til en mere.

                                   Du er velkommen hos os.